Over Thuis in Europa 

Europahuis Ryckevelde organiseert in opdracht van het Liaison Office van het Europees Parlement in België  EU-participatiemomenten in verschillende Vlaamse steden, waarbij ze de lokale bevolking in discussie willen laten treden met Vlaamse Europarlementsleden.​

Deze participatiemomenten worden telkens vooraf gegaan door een grote informatiecampagne, waarbij we de stad zelf een maand lang omdopen tot ‘Europastad’. Een Europazoektocht toont aan inwoners waar de EU aanwezig is hun stad. Gelijktijdig loopt ook een online bevraging waarin inwoners hun ideeën, bedenkingen en bezorgdheden over de EU kwijt kunnen. 

Tielt bijt de spits af 

De Europahal, de straatnamen in de Europawijk, 4 Europese zustersteden… Wie door Tielt wandelt kan er moeilijk omheen: Tielt is een echte Europastad. Maar wat doet die Europese Unie eigenlijk? Welke impact heeft de EU op ons dagelijks leven? En kan je zelf meebouwen aan het Europees project?
Samen met het stadsbestuur van Tielt en het Europees Parlement slaan we de handen in elkaar. Een maand lang dagen we alle Tieltenaren uit om op zoek te gaan naar Europa in onze gemeente en zich uit te spreken over hoe Europa er volgens hen in de toekomst moet uitzien.​ 

Op het programma: ​

  • Tussen maandag 28 september en woensdag 21 oktober loopt er een Europazoektocht in het stadscentrum van Tielt. Op 10 locaties vind je panelen met info over de Europese Unie. Geef online je antwoord in en maak kans op leuke prijzen!
  • Op dinsdag 27 oktober nodigen we alle Tieltenaren uit om hun mening te geven over de Europese Unie tijdens een slotdebat. Deelnemers discussiëren onderling over Europese thema’s en leggen hun ideeën voor aan  Europarlementsleden. Europahuis Ryckevelde begeleidt deze participatieavond en zorgt dat je stem aan bod komt.
  • Sinds maandag 28 september loopt een online bevraging over Europa, waar je alvast je eerste mening kwijt kan. 

Campagne Nee tegen nonsens

Ontdek het hier