Europa door de lens van Lieve Blancquaert

Europahuis Ryckevelde, het Vlaams-Europees verbindingsagentschap (VLEVA) en de Provincie Oost-Vlaanderen organiseren op woensdagavond 8 mei de veertiende editie van de State of the European Union. Naar aanleiding van de dag van Europa op 9 mei vragen we telkens een vooraanstaand spreker om vanuit zijn of haar perspectief luidop na te denken over Europa en onze gezamenlijke toekomst. In 2019 geven we het woord aan fotografe Lieve Blancquaert.

Het programma van de avond ziet er als volgt uit:
20.00u | Verwelkoming door Riet Gillis, gedeputeerde Provincie Oost-Vlaanderen
20.15u | State of the European Union door Lieve Blancquaert
21.00u | Afsluiting door Jan Buysse, directeur VLEVA en Inés Verplancke, coördinator Europahuis Ryckevelde  
21.10u | Receptie

De State vindt plaats in het auditorium De Schelde, in het PAC op het Woodrow Wilsonplein 2 in Gent.

Deelnemen aan de State of the European Union 2019 is gratis. Het aantal plaatsen is wel beperkt, dus snel inschrijven is de boodschap. Dat kan via deze link.

 

_________________________________

De jaarlijkse State of the European Union

De 'State of the Union' is de jaarlijkse toespraak van de president van de Verenigde Staten van Amerika tot de leden van het Amerikaanse Congres waarin hij de staat van het land overschouwt en zijn plannen en politieke doelstellingen voor het volgende jaar bekendmaakt. 

Nog voor ook de voorzitter van de Europese Commissie besliste om jaarlijks in september een Europese 'State of the Union' uit te spreken, raakte Ryckevelde vzw door deze Amerikaanse traditie geïnspireerd voor een eigen 'State of the European Union'. Al gauw waren ook andere partners zoals het Vlaams-Europees Verbindingsagentschap, het Vlaams Parlement (vorige edities) en dit jaar ook de Provincie Oost-Vlaanderen overtuigd om met dit jaarlijkse evenement de ‘Dag van Europa’ in de kijker te zetten in Vlaanderen. 

Vorige sprekers waren onder andere Geert Hoste (2018), Kader Abdolah (2016), Jef Lambrechts (2015), Koen Lenaerts (2014), Gerard Mortier (2013), Jan Leyers (2012) en Geert Mak (2011). Bekijk hier het overzicht van eerdere edities van de State of the European Union en de wedstrijden.

 

Campagne Europese verkiezingen

op 26 mei 2019