In opdracht van het Europees Parlement maakte Europahuis Ryckevelde het lesmateriaal 'Europe@school - Actieve lessen over de EU' voor alle lidstaten van de EU. 

Wat is het?

'Europe@school - Actieve lessen over de Europese Unie' is interactief lesmateriaal over de Europese Unie voor het secundair onderwijs. Het pakket is modulair (de leerkracht kiest zelf welke onderdelen best bij de leerlingen passen), bevat veel verschillende methodieken (educatieve spelen, een rollenspel, een QR-code oefening, 'verkiezingen in klas'...) en is kant-en-klaar. Het gaat zowel over de historiek, lidstaten, wat de EU doet en beslist, als over de Europese actualiteit en de Europese waarden.

In totaal is er materiaal beschikbaar voor 25 lesuren over de EU en de Europese actualiteit. Bij het pakket hoort een uitgebreide lerarenhandleiding, een werkboek voor de leerlingen en 4 presentaties

Dit lesmateriaal is gebaseerd op het oorspronkelijke '28in1' pakket, dat Europahuis Ryckevelde in 2016 ontwikkelde in opdracht van het Informatiebureau van het Europees Parlement in België in het Frans en in het Nederlands. 

Het nieuwe, uitgebreide 'Europe@school' wordt vertaald en ontwikkeld voor alle lidstaten van de Europese Unie, binnen het project 'European Parliament Ambassador School' en is afgewerkt sinds september 2018. Kijk hier voor de versie voor België, in het Nederlands.  

 

Campagne Brexit

Ontdek meer