De toekomst van Europa ligt in jullie handen, Oostende!  

Een brainstormavond in Oostende

Hoe ziet de toekomst van Europese Unie eruit? Welke impact heeft deze toekomst op Oostende? En op welke manier kan Oostende inspiratie bieden aan de Europese Unie? Op dinsdag 18 januari 2022 gaan Oostendenaren met elkaar in gesprek en formuleren ze ideeën voor een duurzame toekomst van Oostende in de Europese Unie. 

Op het programma: 

  • 18u30: Deuren
  • 19:00: Welkomstwoord 
  • 19u10: Inleiding op het thema van de avond
  • 19:30: Start brainstormsessies 
  • 21u: Conclusies + verkiezing van de beste ideeën 
  • 21u30: afsluit + informele drink 

Wanneer: Dinsdag 18 januari 2022 19u-22u
Waar: Mercatorzaal, stadhuis Oostende, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende

Deelname is gratis maar inschrijven is verplicht en doe je via dit inschrijvingsformilier

Brainstormavonden in alle Belgische provincies 

Niet alleen in Oostende denken burgers na over de toekomst van Europa. In elke Belgische provincie debatteren burgers over Europese thema's en verkiezen ze ideeën die we vervolgens meenemen naar een gezamelijk evenement in Brussel. Op het gezamenlijk evenement zullen er naast burgers ook Europarlementsleden en vertegenwoordigers van de Europese Commissie deelnemen aan de gesprekken. Binnenkort verschijnt er meer informatie over dit evenement. 

Dit traject is een samenwerking tussen de Europahuis Ryckevelde, Europa Direct West-Vlaanderen, de stad Oostende en de Representatie van de Europese Commissie in België. Blijf je graag op de hoogte van onze evenementen? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en volg onze Facebookpagina voor alle updates. 

Campagne Thuis in Europa

Herbekijk de debatten