Op 15 december vond het eerste Leerlabo voor het basisonderwijs plaats. De aanwezigen keerden terug naar huis met een hoofd vol nieuwe ideeën. Zes leerkrachten en directieleden die de voorbije jaren een internationaal (Erasmus+) project deden, vertelden welke oplossingen zij vonden voor de uitdagingen op hun school. Aanwezigen konden deelnemen aan zes verschillende workshops over het Finse onderwijssysteem, het anti-pestproject Kiva of een ander onderwerp. 

Kon je er niet bij zijn, maar ben je wel benieuwd? Bekijk dan hieronder de presentaties.  

  • Het Molenschip, Philippe Balcaen - Nieuwe mediatools
  • Scharrel, Pat Leysen, Veronica Giannetti & Greet Brosens: Op de website van Scharrel vind je een overzicht van al hun internationale projecten.
    • openluchtleren: Bekijk de blogspot van Scharrel om te zien wat ze ontdekten over openluchtleren in Estland
    • vreemde talen
  • Vrije Rudolf Steinerschool, Veroniek Duchamps - Fins onderwijssysteem
  • De Kleine Icarus, Sharon Blanchaert - taalbeleid, STE(A)M, mediatools, ... 
  • De Bosmier, Greet Snoekx - anti-pest project Kiva: presentatie over het KA1 project & presentatie over Kiva

Hoe start je zelf met een Erasmus+ project? Daarover kregen de deelnemers een presentatie en informatiefiche om hen op weg te helpen. Meer informatie vind je bij Epos Vlaanderen en op deze site

Mocht je nog twijfelen aan de meerwaarde van internationale ervaringen, zij die het al voordeden, weten waarom en schreven het op: 

Het Leerlabo was een initiatief van Epos Vlaanderen en Europahuis Ryckevelde. Met dank aan de sprekers van de scholen De Bosmier, De Kleine Icarus, Het Molenschip, Scharrel en de Vrije Rudolf Steinerschool, de Future Classroom Lab en het Departement Onderwijs en Vorming.

 

 

Campagne Nee tegen nonsens

Ontdek het hier