Winnaars sterrenklas 2018 - 2019

Op 9 mei vond de finale van Sterrenklas plaats. 67 Klassen of 1519 leerlingen uit Vlaanderen en Brussel namen deel aan deze online wedstrijd over Europa. Dit zijn de winnaars: klas 5-6 van juf Sofie uit Campus Kajee in Schoten, klas L6 van juf Kathleen uit GVBS Sint-Lodewijk in Beveren, klas 5A van juf Claudine uit de Basisschool de Ooievaar in Poelkapelle, het 6de leerjaar van juf Tessa uit de Sint-Paulusschool in Ukkel, klas L5 van juf Kristine uit De Kraal in Winksele. Als prijs vertrekken deze winnende klassen samen op 7 juni voor een daguitstap naar zee. De klas 5C van juffen Nathalie en Sonja uit De Robbert in Hamont gaat op daguitstap naar de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie en het Huis van de Europese Geschiedenis.

Sterren verdienen!

Dit jaar zijn er Europese verkiezingen die in België op 26 mei 2019 georganiseerd worden. Van 5 november 2018 tot 9 mei 2019 konden de leerlingen alles leren over de Europese verkiezingen, maar ook over de geschiedenis, lidstaten, beslissingen en uitdagingen van de EU. De leerlingen lossen in kleine groepjes offline en online opdrachten op en gaan zo op zoek naar een zin die in de oefeningen verborgen zit. Dit jaar was de verborgen zin ‘Het jaar van de Europese verkiezingen’. 

De Sterrenklassen!

In elke provincie kan er maar één sterrenklas de daguitstap winnen, maar alle klassen zijn toch ook een sterrenklas geworden. In hun zoektochten hebben de leerlingen namelijk de Europese Unie en de verkiezingen beter leren kennen. Daarom mogen alle 67 deelnemende klassen zichzelf een sterrenklas noemen!
 

Sterrenklas is een initiatief van de Europe Direct Informatiebureaus uit Vlaanderen en Brussel en van de provincie Vlaams-Brabant. Europe Direct zijn lokale informatiecentra van de Europese Commissie die in België binnen de provincies en Brussel gevestigd zijn, in samenwerking met de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken. Europahuis Ryckevelde werkt het concept uit.

Campagne Thuis in Europa

Herbekijk de debatten