Doe mee aan de zoektocht in Sint-Niklaas. 

Sint-Niklaas en Europa hebben ambitieuze klimaatplannen. Wil jij te weten komen hoe ze samenwerken aan een duurzame toekomst? Dit kan door vanaf vrijdag 3 september deel te nemen aan een leuke zoektocht in het stadscentrum van Sint-Niklaas. Ontdek op 10 locaties hoe je Europa tegenkomt in de stad en beantwoord de bijhorende vragen. De zoektocht begint aan het stadhuis van Sint-Niklaas. Iedereen kan deelnemen en deelnemers maken kans op leuk prijzen! Interesse? Meer info kan je alvast terugvinden op onze website

Burgers laten hun stem horen

Sint-Niklazenaren die zelf ideeën hebben voor een duurzame toekomst van hun stad en de EU, zijn welkom op dinsdag 12 oktober. Tijdens een participatieavond kom je meer te weten over de plannen van Sint-Niklaas en de EU. We helpen je bij het formuleren van nieuwe ideeën over thema's als: duurzame mobiliteit, lokale voedselstrategie en biodiversiteit. Thema's waar zowel de EU als de stad Sint-Niklaas ambitieuze doelstellingen voor koesteren. Op welke manier kan Sint-Niklaas de EU inspireren? Lokale en Europese beleidsmakers (waaronder Europees Parlementslid Sara Matthieu) zullen aanwezig zijn om mee te brainstormen en naar jou ideeën te luisteren . 

De participatieavond wordt georganiseerd naar aanleiding van de Conferentie over de toekomst van Europa. De Conferentie is een gezamenlijk initiatief van het Europees Parlement, de Raad en de Commissie en een uitgelezen kans voor burgers om hun stem te laten horen. Het is een eerste van vele interactieve avonden die Europahuis samen met haar partners zal organiseren in het kader van de Conferentie. 

 

Campagne Thuis in Europa

Herbekijk de debatten