FAKE NEWS GESIGNALEERD IN ANTWERPEN EN HASSELT!

Met onze actie probeerden we Antwerpenaars en Hasselaars te wapenen tegen nepnieuws. Voorbijgangers onderzochten op basis van concrete tips twee artikels op hun juistheid. In de Permeke bib in Antwerpen en de Hasseltse bibliotheek Dusart kregen mensen het advies om o.a te letten op de bron van het artikel, de stijl van de afbeeldingen en onzekerheid in de tekst. Maar soms is je buikgevoel het belangrijkste: geloof ik dit zelf?

Wil je onze actie 'Nee tegen nonsens' graag herbeleven? Bekijk dan de reportage die het Belang van Limburg hierover maakte: 

Lees hier het bijhorende krantenartikel van HBVL

Met behulp van onze bingokaart keken de meesten kritisch naar de artikelen en haalden er zo het nepnieuws uit, maar sommigen lieten zich ook vangen. De voorbijgangers namen onze tips mee naar huis en onthielden vooral dat ze niet zomaar mogen vertrouwen op berichtgeving van sociale media en andere nieuwskanalen. 

Eerder stonden we al in de Krook in Gent en in het station van Brugge met onze actie. Binnenkort bestrijden we ook fake news in Roeselare, Leuven, Mechelen en Brussel. Neem een kijkje op onze campagnepagina of volg ons op facebook voor meer informatie over onze volgende acties. 

Campagne Thuis in Europa

Herbekijk de debatten