Jongeren aan het woord 

Op Woensdag 8 december organiseert Europahuis Ryckevelde samen met de Vlaamse Jeugdraad en een tal van andere partners een brainstormavond over de toekomst van de Europese Unie, en dat voor en door jongeren. In drie rondes gaan deelnemers in gesprek over verschillende thema's waaronder milieu & klimaat, migratie en onderwijs, cultuur & sport. Uiteindelijk formuleren ze 3 ideeën die meegenomen worden naar een slotevent in Brussel. Zin om mee te brainstormen? Schrijf je dan vandaag nog in!

Bezoek een inspirerend lokaal project.  

Op initiatief van de Vlaamse Jeugdraad kan je voorafgaand aan de brainstormavond deelnemen aan een inspirerend projectbezoek, gelinkt aan de thema's van de brainstormavond. In het inschrijvingsformulier ontdek je het aanbod van de verschillende projecten. Na je inschrijving ontvang je alle praktische informatie. 

Praktisch

  • 17u: afspraak op de locatie van je projectbezoek (info volgt snel)
  • 19u: Start brainstormsessie in de zomerfabriek - Uitbreidingstraat 584, 2600 Berchem (We voorzien een hapje en een drankje voor alle deelnemers) 
  • 22u: Voorzien einde 

Dit evenement is een samenwerking van de Vlaamse Jeugdraad, Europahuis Ryckevelde, de Permanente Vertegenwoordiging van België bij de Europese Commissie, de Permanente Vertegenwoordiging van Vlaanderen bij de EU, het Bureau van Europees Parlement in België en Jint vzw.

 

Campagne Thuis in Europa

Herbekijk de debatten