Wat?
Partnerschappen die werken aan de ontwikkeling van beroepsopleidingsprogramma's en onderwijs- en opleidingsmethoden, zoals werkplekleren. Deze projecten hebben de bedoeling mensen vaardigheden aan te leren waar de arbeidsmarkt in een specifieke sector om vraagt. Daarnaast zoeken deze partnerschappen naar instrumenten om deze vaardigheden te erkennen. Voorts brengen allianties voor bedrijfstakspecifieke vaardigheden de EU-brede erkenningsinstrumenten in de praktijk.
Organisaties van het onderwijs, opleiding en bedrijfswereld kunnen een project opzetten voor deze specifieke sectoren:
- productie en engineering
- de handelssector
- informatie- en communicatietechnologie
- milieutechnologie (eco-innovatie)
- de culturele en de creatieve sector
- de gezondheidssector
- toerisme
Voor wie?
Sector skill allianties zijn projecten tussen onderwijs, opleiding en de bedrijfswereld, organisaties van het volwassenenonderwijs kunnen betrokken worden als partner:
- binnen het formele leersysteem: scholen, universiteiten en andere instellingen die cursussen aanbieden die leiden tot een officieel erkend diploma
- binnen het niet-formele systeem: volkshogescholen, verenigingen, ondernemingen, ziekenhuizen, gevangenissen, enz.
- binnen het informeel onderwijs: CVO's, musea, bibliotheken, vakbonden, enz.
Met wie?
Een partnerschap voor een alliantie voor bedrijfstakspecifieke vaardigheden moet minstens uit 9 partners bestaan. Er moeten minstens drie Erasmus+ landen betrokken zijn, en binnen elk partnerland moeten minstens drie partners deelnemen.
Organisaties van de volwasseneneducatie kunnen partner zijn in deze projecten.
Hoe lang?
2 of 3 jaar
Indienen?
De coördinator van het partnerschap dient de (gezamenlijk opgemaakte) aanvraag online in. Je vindt de deadline en het aanvraagformulier via EACEA (het uitvoerend agentschap van de Europese Commissie voor Erasmus+).