Erasmus+ is het onderwijsprogramma van de Europese Unie dat loopt van 2014 tot 2020.

Erasmus+ is het onderwijsprogramma van de Europese Unie dat loopt van 2014 tot 2020.
Epale is het Europese digitale platform van en voor mensen die in de volwasseneneducatie werken of er op een andere manier mee te maken hebben.
Met een accreditatie schrijf je eenmalig een internationaliseringsplan uit, dat je vervolgens kan gebruiken om in een periode van 2 tot 5 jaar jaarlijks budget aan te vragen.
Lees er hier alles over!
Organisaties van de volwasseneneducatie kunnen een nascholingsproject uitwerken vanuit de leernoden van de organisatie.
Een Europees project waarbij minstens drie organisaties van de volwasseneneducatie en/of andere organisaties (bedrijven, ngo's, scholen, sociale partners, enz.) samenwerken rond een bepaald thema dat relevant is voor de volwasseneneducatie
Kennisallianties (hoger onderwijs) tussen onderwijs, opleiding, de brede socio-economische sector en bedrijfsleven. Bij deze actie kunnen organisaties van de volwasseneneducatie partner zijn, onder de noemer 'brede socio-economische sector'.
Sector Skill Allianties ontwikkelen methoden om mensen vaardigheden aan te leren waar de arbeidsmarkt in een specifieke sector om vraagt en deze te erkennen. Bij deze actie kunnen organisaties van de volwasseneneducatie partner zijn.
Sportorganisaties kunnen samenwerken met de bedoeling de sector te professionaliseren. Organisaties van de volwasseneneducatie kunnen participeren aan deze projecten.
Er zijn twee gerichte nieuwsbrieven: een specifiek voor wie in het onderwijs staat en een voor iedereen. Elke nieuwsbrief gaat zo'n 6x per jaar de deur uit.
Nieuwsbrief Europa – voor iedereen Nieuwsbrief Europa – voor onderwijsDeze website maakt gebruik van cookies, waarbij o.a. bezoekersstatistieken gemeten worden. Meer info