Hoe heeft Vlaanderen het verschil gemaakt?

 

 

Op zondag 26 mei 2019 waren het Europese verkiezingen. Wij verzamelden 10 onmisbare weetjes over de Europese Unie om je stem op te baseren:

 

Ontdek alles wat je moet weten om te gaan stemmen in deze praktische stemgids (hoe stemmen, wat doen de verschillende beleidsniveaus) of test meteen je kennis met de quiz hieronder (scrollen). 

Of zoek de 12 verschillen en ontdek hoe de EU een verschil maakt:
 

 

Test je kennis

Test je kennis met deze "Grote Verkiezingsquiz".


Doe mee

This time I'm voting is een campagne van de Liason Bureaus van het Europees Parlement. Ben jij de geëngageerde Europese burger die mee het belang van de Europese verkiezingen wil uitdragen en anderen wil overtuigen van het belang van een doordachte Europese stem? 

Doe mee aan de campagne door je te registeren als stemmer, door deze te delen op sociale media of door lid te worden van het campagne team. 

In opdracht van het Europees Parlement in België organiseert Europahuis Ryckevelde, samen met haar Waalse partner Inventio Group, een reeks debatten onder de titel "Challenge Europe". 

Challenge Europe roept op om mee te debatteren over de toekomst van Europa. In de aanloop naar de verkiezingen in mei 2019 is in elke provincie een Europadebat gepland.