Het kloppende hart van de Europese samenwerking is vlak bij onze deur: Brussel. Toch is de Europese wijk in Brussel een eerder onbekende buurt, die op het eerste zicht weinig toeristische bezienswaardigheden biedt.
Europahuis Ryckevelde overtuigt je van het tegendeel en biedt een boeiende begeleide wandeling aan, met aandacht voor zowel de historiek als de toekomst van deze wijk.

Er komen meerdere aspecten aan bod. We vertellen de historiek van de Europese wijk in Brussel en de verhalen over de inplanting van de Europese gebouwen. Daarnaast gaan we in op de Europese instellingen die we passeren. Indien gewenst geven we extra uitleg over hoe ze functioneren en welke rol zij spelen in het Europese besluitvormingsproces. Doorheen de wandeling komen uiteraard ook sappige details en leuke weetjes aan bod. We bieden deze wandeling zowel in het Nederlands als het Engels aan. 

TIP: Bezoek voor of na deze wandeling (gratis) het bezoekerscentrum van het Europees Parlement: het Parlamentarium.
 

Praktisch

  • Waar? De wandeling start aan het Luxemburgplein en eindigt op het Schumanplein. Op aanvraag kunnen we de wandeling korter of langer maken.

  • Voor wie? Studenten hoger onderwijs.. 

  • Grootte? De groep bestaat uit maximum 25 deelnemers.

  • Duur? De wandeling duurt ongeveer 2 uur. 

  • Kostprijs? Deze wandeling kost €220, alles inbegrepen

Deze wandeling reserveren

Kies een datum waarop je onze educatieve medewerkers wilt inzetten en reserveer hier.


Ga Internationaal

Hoe internationaal is jouw school of organisatie al?

Campagne Brexit

Ontdek meer