Plaats je studenten in de schoenen van een regeringsleider van een EU-lidstaat en laat ze debatteren over een actueel Europees thema. Daag hen uit om via het simuleren van een Europese Top standpunten in te nemen die sterk (kunnen) afwijken van hun eigen opinie, geef ze de kans om vurig te argumenteren en laat hen tegelijkertijd bijleren over een actueel EU-thema. De studenten krijgen alle tools en informatie om zich volledig in te leven. In deze simulatie-oefening bekijken we het migratievraagstuk dat al jaren op tafel ligt. Komen jouw studenten tot een compromis?

 

Praktisch

  • Waar? Onze educatieve medewerkers komen langs op jullie school of een door jullie gekozen locatie. 

  • Voor wie? Studenten Hoger Onderwijs. Deze simulatieoefening is uiterst interessant voor studenten in journalistieke of politieke richtingen.

  • Grootte? De groep bestaat uit minimum 20 en maximum 40 studenten.

  • Duur? De workshop duurt idealiter een volledige dag, met in de voormiddag een interactieve lezing over het thema (3u) en in de namiddag het debat (3u30min)

  • Kostprijs? Deze simulatieoefening kost €500 (ganse dag) + €25 verplaatsingskosten.

NIEUW
De simulatie kan je ook als online oefening boeken. Let wel: de inhoud wordt naar dit format aagepast. Online simulaties duren maximum 2u. Ook de kostprijs wordt aangepast. Reserveren kan via het inschrijvingsformulier. 

Deze simulatieoefening reserveren

Kies een datum waarop je onze educatieve medewerkers wilt inzetten en reserveer hier.


Ga Internationaal

Hoe internationaal is jouw school of organisatie al?

Campagne Thuis in Europa

Herbekijk de debatten