‘Grens-weg’ is een educatief spel over het thema Europa. Leerlingen van de derde graad van het basisonderwijs maken op een laagdrempelige manier kennis met de Europese kaart en met de Europese Unie.

Tijdens het spel verzamelen de leerlingen puzzelstukken. Er zijn in totaal 6 deelgroepjes, die tegen elkaar spelen en zoveel mogelijk volledige puzzels verzamelen. Een volledige puzzel bestaat uit vier puzzelstukken met hetzelfde symbool. De kinderen gaan bij de andere groepen op zoek naar ontbrekende stukken. Daarvoor beelden ze het symbool uit dat op het puzzelstuk staat en beantwoorden ze een vraag over Europa. Per volledige puzzel ontvangt de groep een EU-kaartje. De groep met de meeste EU-kaartjes wint het spel.

In de loop van het spel bouwen de kinderen samen aan de kaart van Europa en verzamelen ze weetjes over de Europese samenwerking.

Na afloop volgt er een nabespreking. Een eerste deel is opgebouwd rond de kaart van Europa. Het gaat over de verscheidenheid aan landen, toerisme en cultuur. Een tweede deel gaat aan de hand van de weetjes op de puzzels dieper in op de werking van de Europese Unie. 

Waar

De spelbegeleidingen worden verzorgd door Ryckevelde vzw (gevestigd in Brugge). Een begeleider van Ryckevelde komt naar je toe: op de school of op een locatie naar keuze. De workshops kunnen ook plaatsvinden in het kantoor van Ryckevelde in Brugge, op wandelafstand van het station van Brugge. 

Grens-weg kan ook begeleid worden door de spelbegeleiders van De Aanstokerij (het vroegere Centrum Informatieve Spelen) uit Leuven.

Duur

De workshop Grens-weg duurt 120 minuten.

Doelgroep

Leerlingen van het vijfde (derde semester) en zesde leerjaar basisonderwijs.

Deelnemers

Een groep bestaat uit 12 tot 24 leerlingen. 

Prijs

Een begeleide workshop van Grens-weg kost € 135 + verplaatsingskosten. We sturen de factuur na de vorming op.

 

'Grensweg' reserveren

Neem je agenda, pin een datum waarop je de workshop wil laten plaatsvinden en klik hier om te reserveren.     


Ga Internationaal

Hoe internationaal is jouw school of organisatie al?

Campagne Brexit

Ontdek meer