Europahuis Ryckevelde - Thuis in Europa

In onze ideale wereld geeft iedereen Europa mee vorm op basis van een onderbouwde en genuanceerde mening. Daarom biedt Europahuis Ryckevelde INFORMATIE over de EU en over Europese actualiteit, op maat van scholieren, jongeren en volwassenen. Ook zetten we mensen aan tot PARTICIPATIE via campagnes en projecten.

Ben jij thuis in Europa?

Herbekijk de debatten

Wat wij precies doen...

Voor scholen

Ontdek ons vormingsaanbod over de EU en Europese actualiteit, interactief lesmateriaal over de EU en de mogelijkheden van internationale schoolavonturen.

Voor groepen en organisaties

Europahuis Ryckevelde biedt interactieve vormingen over de EU en Europese actualiteit voor volwassenen. Ontdek ook een Europese zoektocht en ander educatief materiaal.

Voor iedereen

Blader door de EU-dossiers en edu-video's voor een heldere kijk op Europa of ontdek hoe je je stem kan laten horen.

Wat jij kan doen...

Informeer je

'De Brexit', 'de vluchtelingencrisis', of 'fake news'. Het zijn allemaal thema's die sterk in de media komen. Wil je die actualiteit beter begrijpen? In het luik "EU achtergrondinfo" ontdek je hoe de vork precies aan de steel zit. Hieronder zie je alvast een van de recentste items.

Doe mee

Wil je van je laten horen en mee bouwen aan de toekomst van de Europese Unie? Ontdek hoe jij je steentje kan bijdragen aan jouw ideale Europa.

Ga internationaal

Hoe internationaal is jouw school of organisatie al?