In opdracht van het Europees Parlement maakt Europahuis Ryckevelde het lesmateriaal 'Europe@school - Actieve lessen over de EU' voor alle lidstaten van de EU. 

Wat is het?

'Europe@school - Actieve lessen over de Europese Unie' is interactief lesmateriaal over de Europese Unie voor het secundair onderwijs. Het pakket is modulair (de leerkracht kiest zelf welke onderdelen best bij de leerlingen passen), bevat veel verschillende methodieken (educatieve spelen, een rollenspel, een QR-code oefening, 'verkiezingen in klas'...) en is kant-en-klaar. Het gaat zowel over de historiek, lidstaten, wat de EU doet en beslist, als over de Europese actualiteit, de Europese waarden en het doorprikken van fake news en propagandatechnieken.

In totaal is er materiaal beschikbaar voor 25 lesuren over de EU en de Europese actualiteit. Bij het pakket hoort een uitgebreide lerarenhandleiding, een werkboek voor de leerlingen en 4 presentaties

Dit lesmateriaal is gebaseerd op het oorspronkelijke '28in1' pakket, dat Europahuis Ryckevelde ontwikkelde in opdracht van het Informatiebureau van het Europees Parlement in België. '28in1' bestaat sinds 2016 en is beschikbaar in het Nederlands en Frans.

Het nieuwe, uitgebreide 'Europe@school' wordt vertaald en ontwikkeld voor alle lidstaten van de Europese Unie, binnen het project 'European Parliament Ambassador School' en zal volledig klaar zijn in alle landen in september 2018. 

 

Campagne Klaar voor je Europese vakantie?

Ontdek het hier